Menu

10 jun WhatsApp en SMS phishing gehackt?

Bent u gehackt via WhatsApp doordat u op een sms hebt geklikt met een WhatsApp code? Dan is dit de procedure:

 

1. Waarschuw contacten
Waarschuw als eerst familie en vrienden. Kleine geruststelling: hackers kunnen via jouw account alleen de nummers achterhalen van de contacten met wie je in een groepsgesprek zit. Het doel van hackers is dus vaak om deze mensen op te lichten. Wees de hackers voor en vertel familie en vrienden dat je gehackt bent en dat ze dus niet in moeten gaan op appjes die ze van je krijgen.

2. Neem je account terug
De volgende stap is jouw account van de hackers ‘terugnemen’. Log opnieuw in met je telefoonnummer op WhatsApp en vraag een verificatiecode aan. Zodra je deze code invoert, worden andere personen die jouw account gebruiken automatisch uitgelogd. Het kan zijn dat de hackers zo slim zijn geweest om de code al paar keer aan te vragen waardoor je tot enkele uren (!) moet wachten totdat je weer een verificatiecode aan kunt vragen.

3. Stel tweestapsverificatie in
Lukt het je om weer in je account te komen? Schakel de tweestapsverificatie dan meteen in. Lukt het niet om in je account te komen omdat je om een verificatiecode wordt gevraagd, dan is de kans groot dat de hackers de tweestapsverificatie hebben aangevraagd, en ben je iets verder van huis. Je moet dan zeven dagen wachten voordat je zonder tweestapsverificatie weer kunt inloggen en je account terug kunt krijgen.

4. Log uit op Web WhatsApp
Heb je je account weer terug? Vergeet dan niet uit te loggen op Web WhatsApp. De hackers kunnen deze ook hebben ingeschakeld wanneer ze toegang hadden tot je account.

Terug
Service IT - Your personal IT-Service adviser Vragen? Bel 030 608 15 48 ma t/m vr 8.30 - 17.00 Bookmark and Share